Munkavédelem

Munkavédelemmel kapcsolatos szolgáltatások széles skáláját biztosítjuk ügyfeleink részére. Lentebb tájékozódhat ezekről, amennyiben felkeltettük érdekődését, ne habozzon, keressen fel minket bizalommal.

Munkahelyi kockázatértékelés

A munkavédelmi törvény 54§ szerint a munkáltatónak minőségileg és mennyiségileg is fel kell mérnie a munkaterületen fellelhető kockázatokat és ezeket írásban kell rögzítenie. Ezt a dokumentációt munkavédelmi szakember készítheti el, melyet 3 évente felül kell vizsgálni.

Munkavédelmi oktatás

A hatályos munkavédelmi törvény szerint minden munkavállalót oktatásban kell részesíteni munkakezdés előtt, illetve akkor, ha az oktatás idejétől eltelt egy év, vagy ha baleset következik be a munkaterületen.

Kémiai kockázatértékelés

Azokon a munkahelyeken, ahol kemikáliákkal dolgoznak, a balesetek elkerülése végett nagyon fontos ennek a dokumentációnak az elkészítése, annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsék a balesetek kockázatát. A dokumentáció készítését a 2000. évi XXV. törvény írja elő.

Munkabalesetek kivizsgálása

A munkahelyi balesetek kivizsgálását minden esetben munkavédelmi szakember végezheti. A jegyzőkönyv, amit a munkavédelmi hatóság részére kell elküldeni a gyakorlatlanok számára nem egyszerű feladat így célszerű ilyen esetben szakember bevonása.

Munkavédelmi szabályzat készítése

A munkavédelmi szabályzat kiváltja a munkáltató számára törvény szerint előírt szabályzási területeket, illetve lehetőséget biztosít arra, hogy a munkáltató a munkavédelemmel kapcsolatos követelményeket sajátosságainak megfelelően alakítsa.

Egyéni védőeszköz juttatás rendjének meghatározása

A feltárt kockázatok alapján a kockázatok kivédésre a cégre szabott legmegfelelőbb egyéni védőeszközök kerülnek meghatározásra.

Foglalkozás egészségügyi vizsgálatok rendjének meghatározása

Az orvosi alkalmassági vizsgálaton való részvételt jogszabály írja elő.  A munkahelyi sajátosságok figyelembevételével, valamint a jogszabályt felhasználva meghatározzuk az orvosi vizsgálat gyakoriságát, igény szerint segítünk foglalkozás-egészségügyi szolgálat megszervezésében.

Biológiai kockázatértékelés készítése

Azokon a munkaterületeken, ahol biológiai kockázat veszélye állhat fenn, ott szükséges a fellelhető kockázatok felkutatása, szükség szerint védőeszközök használatának előírása, intézkedések elrendelése.

Időszakos biztonsági felülvizsgálatok elvégzése

A munkagépeket időszakosan munkavédelmi szempontú ellenőrzés alá kell vonni a hatályos jogszabályok szerint, a vizsgálatról jegyzőkönyvet készítünk.

Gépek üzembehelyezése

A veszélyes gépek üzembehelyezését törvény írja elő, mi segítünk ennek a teljes lebonyolításában beleértve az előzetes munkavédelmi ellenőrzést.

Hatóság előtti képviselet

A Munkavédelmi hivatal bejelentés nélkül végezhet ellenőrzést a cégeknél, vállalkozásoknál. Szolgáltatásaink közé tartozik, hogy ilyen esetekben segítséget nyújtsunk az ügyfelek részére, hogy jobban tudják jogaikat érvényesíteni ezen ellenőrzések alatt.

Jogi tanácsadás

A munkavédelemmel kapcsolatos jogi kérdésekben is segítséget nyújtunk az ügyfelek részére, legyen szó a munkavédelem bármely témaköréről.

Keressen meg minket!

richard.bodi@outlook.com

H-6728 Szeged Baktói utca 79.

+36 /70/ 240 4451